Chateau Nuzun Cab. Sav. Kupajı 2012

Üretici: Şato Nuzun Ltd. Şti

Rekolte: 2012

Çeşit: %65 Cabernet Sauvignon, %26 Merlot, %6 Syrah,  %3 Pinot Noir

Bağ: Çeşmeli organik üzüm bağları.

Alkol: %13,5 hcm

Tadım Notu: Şato Nuzun bağlarından gelen organik üzümlerden üretilen bir şarap. Muhtemelen ilk üretildiğinde koyu bordo renkte olan ama geçen dokuz yıl sonunda yavaş yavaş hafif kahverengi tonlarını almaya başlamış. Enfes bir burun ve damak var. Önde is, karanfil, orman zemini gibi üçüncül aromalar arasından hafif kiraz, böğürtlen, kırmızı erik,  biber, baharatsı tonlar geliyor. Bekledikçe katman katman açılan ve değişen bir şarap. Tam gövdeli, orta alkollü, sek, yumuşak ve yoğun tanenli. Kavınızda varsa açmak için doğru zamana ulaşmış. Bitişi uzun ve tadı damağınızda kalan bir şarap.  

Eşleşme: 14-15 C derecede servis edilebilir. 20 – 25 dakika havalandırılabilir.

Dipte çok hafif bir tortu oluşumu vardı benim açtığım şişede, dikkatle dekante edilmesi önerilir. 

Yemek eşleşmeleri: olgun peynirlerle hazırlanan peynir tabakları ile. Ya da yemekle eşleştirmek isterseniz kıymalı makarna, biftekler, t -bone, steak, fırın kuzu, av etleri ile eşleşmesi muhtemel.  Ben peynir olarak yanında Kirlihanım peynirini seçtim olgun ve isli tadı ile damakta şenlik oldu. 

Kirlihanım, %100 koyun sütünden sepet peyniri yapımından kalan peynir altı suyundan elde edilen lor ile yapılıyor. Delikli kaplarda süzdürülen lor yeterince nemini atınca kalıptan alınarak ahşap raflarda olgunlaştırılır. Fırında ağır ağır islendirilen peynir hem olgunlaştırılmış hem de füme tadıyla lezzetleri damağa taşır. Kirli Hanım peyniri Anadolu’nun nadir lezzetlerinden. 

Kaynak:

Kirli Hanım Peyniri 200g

Yorum yok

Bir Yorum Yap