17 Ara Sıcak Şarap tarifi
Malzemeler
- 100 g toz şeker
- 3 karanfil
- 1 yıldız anason
- 1 çubuk tarçın
- 1 defne yaprağı
- 1 portakal
- 1/2 limon
- 1x 750 ml kırmızı şarap
Şekeri ve tüm baharatları (küçük hindistan cevizi hariç) büyük, kalın tabanlı bir tencereye koyun.
Defne yaprakları ile birlikte limon ve portakalların kabuğunu soyup ekleyin. Portakalları ikiye bölün ve suyunu sıkın.
Tüm malzemeleri kaplayacak kadar şarabı tencereye ekleyin. Orta ateşte kaynatın, ardından ateşi kısın ve 5 dakika veya tüm şeker eriyene ve güzel kokulu bir şurup elde edene kadar pişirin.
Kalan şarabı ekleyin, ardından ılık ve hoş kokulu olana kadar 10 dakika hafifçe ısıtın.
Karışımın kaynamasına izin vermeyin.
Üstüne taze hindistan cevizi rendeleyin ve sıcak servis yapın
Şayet yukarıdaki tarifi beğenmezseniz kendinize özel bir reçete de yapabilirsiniz. Dünya üzerinde her ülkede farklı tarifler var. Bu da işin en eğlenceli kısmı. .
Sadece şarap, bal, tarçın portakal olabilir
Sadece şarap, tarçın, şeker ve karanfil olabilir
Hatta bazı reçetelerde karabiber bile var…
Hatta ben üzerine servis ederken bir miktar kakule ve zencefil de ekleyebilirim…
Sevdiklerinizle birlikte sıcacık geçecek bir yeni yıl diliyorum
Üzgünüz, yorum formu şu anda kapalıdır.