Sıcak Şarap tarifi

Malzemeler

  • 100 g toz şeker
  • 3 karanfil
  • 1 yıldız anason
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 defne yaprağı
  • 1 portakal
  • 1/2 limon
  • 1x 750 ml kırmızı şarap

Şekeri ve tüm baharatları (küçük hindistan cevizi hariç) büyük, kalın tabanlı bir tencereye koyun.

Defne yaprakları ile birlikte  limon ve portakalların kabuğunu soyup ekleyin. Portakalları ikiye bölün ve suyunu sıkın.

Tüm malzemeleri kaplayacak kadar şarabı tencereye ekleyin. Orta ateşte kaynatın, ardından ateşi kısın ve 5 dakika veya tüm şeker eriyene ve güzel kokulu bir şurup elde edene kadar pişirin.

Kalan şarabı ekleyin, ardından ılık ve hoş kokulu olana kadar 10 dakika hafifçe ısıtın.

Karışımın kaynamasına izin vermeyin.

Üstüne taze hindistan cevizi rendeleyin ve sıcak servis yapın

Şayet yukarıdaki tarifi beğenmezseniz kendinize özel bir reçete de yapabilirsiniz. Dünya üzerinde her ülkede farklı tarifler var. Bu da işin en eğlenceli kısmı. .

Sadece şarap, bal, tarçın portakal olabilir

Sadece şarap, tarçın, şeker ve karanfil olabilir

Hatta bazı reçetelerde karabiber bile var…

Hatta ben üzerine servis ederken bir miktar kakule ve zencefil de ekleyebilirim…

Sevdiklerinizle birlikte sıcacık geçecek bir yeni yıl diliyorum

Paylaşmak ister misiniz?
Yorum yok

Bir Yorum Yap