AYDA BAĞLARI

Ayda Şarapçılık ve Bağcılığın sahipleri sevgili Ayda ve Uğur Kalelioğlu çifti.Ayda Şarapçılık ve Bağcılık İzmir’den Seferihisar’a doğru giderken Urla Bademler kavşağından sola Gödence yoluna döndükten 12 – 13 km sonra karşınıza çıkıyor. Eğer bu yoldan daha önce hiç geçmediyseniz, bir ara acaba kayıp mı oldum diye endişelenmeye başlayabilirsiniz. Ama hiç endişelenmeyin yol üzerinde kritik noktalardaki levhalarla şaraphaneye kolayca ulaşabiliyorsunuz.Kalelioğlu çiftinin şarapla ilgili hayalleri öğrencilik yıllarına kadar uzanıyor. Konu hakkında ailede önderliği Ayda Hanım yapıyor. Diş hekimi olan Ayda Kalelioğlu ve avukat eşi 1998 yılında şehir hayatını bırakıp Urla’da yeni bir yaşam kurmaya karar veriyorlar. İlk başlarda evde şarap yaparak ilk denemelerini gerçekleştiriyorlar, ama sonrasında Ayda Hanım şarap konusunda Fransa‘da eğitim almaya karar veriyor.

Ayda Hanım Fransa‘da şarap ile ilgili eğitimler aldıktan sonra 2015 de Ayda Şarapları ve Bağlarının olduğu Gödence’deki bu yeri alıyor. Ayda Hanım şarap üretiminden sorumlu olurken eşi Uğur beyin ilgi alanı da bağlar. Uğur Beyin toprak sevgisi ise uzun yıllar önce İzmir Karşıyaka‘da otururken evin balkonuna çim ekmek için bir branda sermesi ile başlıyor. Sonrasında traktör kullanarak, farklı tarım araçları ile bağ işlemeye kadar uzanan bir hikâye yazılmaya başlanıyor.

Kalelioğlu ailesi 400 metre rakımda killi, kumlu ve taşlı özel bir toprak yapısına sahip olan bu arazide teraslı bağlarını 2015 den itibaren kurmaya başlıyorlar. Bağ sıra arası 1,5 metre, sıra üstü 1 metre olacak şekilde bağların dikimini yapıyorlar.  Gödence’deki tesiste şarap üretimine ise 2016 yılında başlıyorlar ve işletmede integral fıçılarda üretim yapılıyor.

 Şaraphanede hem restoran, hem de konaklama seçenekleri mevut. Şaraphaneye gidip geri dönmek istemezseniz kalabileceğiniz 6 odalı bir butik otel de şaraphanenin üst katlarında bulunuyor. Sabah kuş sesleri ve doğa içinde uyanmak isterseniz burada konaklamak harika bir seçenek olabilir.

Paylaşmak ister misiniz?
Yorum yok

Üzgünüz, yorum formu şu anda kapalıdır.