URLİCE BAĞCILIK – UBY ÜYESİ

Eylül ayı sonunda Urlice Şarapçılığı ziyaret etme  fırsatım oldu. Kurucularından biri olan  Reha Bey de vakit ayırdı ve işletme ile ilgili çok keyifli bir sohbet yaptık. O sohbetten kalanları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Blog yazılarını tadı damağınızda kalan şaraplar eşliğinde okumanızı öneririm

  • URLİCE Şarapçılık Bilge Bengisu ve Reha Öğünlü çifti tarafından Urla’da ilk kurulan butik şaraphanelerden biri. İşletme Urla İçmeler Mahallesinde bulunuyor.

  • Onların hikâyesi tam şarap eşliğinde dinlenecek bir hikâye. Bilge Bengisu Hanım aslında bir mimar ve okulu bitirdikten sonra çalışmak için Amerika’ya gidiyor. Ardından Reha Bey de Amerika’ya geliyor ve birlikte Amerika’da hem çalışıp, hem de bol bol şarap üretim yerlerini ziyaret ediyorlar, şarap tadımları yapıyorlar ve bu konuda kendilerini geliştiriyorlar.

    Reha Bey Amerika’da bulunduğu süre içinde üç yıl kadar bir İtalyan restoranında çalışıyor ve mutfak öğreniyor, Amerika’da iken müzisyenlik okuyor ve kafe kurulumu gibi farklı işler de yaparak kendilerini geliştiriyorlar.

  • Yıllarca yurt dışında yaşadıktan sonra Öğünlü ailesi memleketleri İzmir’e dönme kararı alıyor ve bağlarını 1996 ila 2002 yılları arasında Urla’da kuruyorlar. Kuruluşundan beri organik tarım prensipleri ile şaraplık üzüm üretilen Urlice Bağları denizden sadece bir buçuk km uzakta yer alıyor ve enfes bir gün batımı manzarası var.

  • Kırk beş dönüm civarında olan bağlarında ise uluslararası üzümlerden olan Chardonnay, Syrah, Cabernet Sauvignon ve Merlot çeşitlerini organik tarım ile üretiyorlar. Bu bağların organik sertifikasyon işlemlerini de İsviçre’li bir kuruluş gerçekleştiriyor. Bu organik bağlardan gelen üzümler minimum müdahale ile işlenerek şaraba dönüştürülüyor Urlice’de. Tüm üretim aşamaları bağdan sofraya Urlice ailesi tarafından kontrol ediliyor. Öğünlü ailesinin yıllık şarap üretimleri yaklaşık 12 bin şişe.

    Urlice Şarapçılıkta bağları ziyarete gelen konuklar için bir de kafe bölümü var. Artizanal olarak üretilen şarapları arzu ederseniz harika pizzalarla eşleştirip farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

  • Ayrıca Sebatian ile tanışmayı unutmayın. Sebastian a.k.a Esteban Urlice bağlarında yaşayan ve Bilge Hanımın etiketlerde kullanmak için öncü olduğu bir bukalemun. Daha fazla spoiler vermeyeyim… Hikayeyi Reha Beyden dinlemek çok keyiifli. 

Paylaşmak ister misiniz?
Yorum yok

Üzgünüz, yorum formu şu anda kapalıdır.