KABUĞUNDA ÇAKAL 2019

Üretici: Paşaeli Şarapçılık – Kemalpaşa – İzmir

Rekolte: 2019

Bağlar : Kaz Dağları – Old Vines- 40 yaşını devirmiş yaşlı asmalar

Marka Kabuğunda -Gönlüm Sende

Alkol:%13 hcm

Tadım Notu: Çakal üzümlerinin 7 gün kabuğu ile maserasyonu sonucu oluşan açık bakır tonlarında bir rengi var, Sek bir şarap, orta alkollü, orta gövdeli, dilinizin üzerinde ve yanakların içinde tanenleri hissedebildiğiniz bir pembe şarap. Burunda hafif aroma yoğunluğuba sahip, taş çekirdekli meyvelerden nektarin, şeftali ve kayısı aromları alıyorum.. Damak da burundaki aromalara benzer lezzetlerin yanında narenciye tatları da ekleniyor. Bitişi orta uzunlukta, hafif mineralimsi bir his veriyor. Kaz Dağları’ndan gelen üzümlerin canlı asiditesini taşıyor.

Eşleşmeler: Şahsen bu şarabı mutlaka yemek ile eşleştiririm, aperatif olarak tüketmeyi tercih etmem. Yanında sushi veya sardalye, somon türü balıklarla eşleşeceğini düşünüyorum. Nevi şahsına münhasır bir şarap, sevebilir veya nefret edebilirsiniz. Ben farklı ürünleri denemey açık olduğum için denemeye değer bir çalışma. Çok az sayıda üretildiği için umarım bulup deneyebilirsiniz, 12-13 C’da servis edilebilir, havalandırmaya ihtiyacı yok.

Bu ürünün etiket tasarımına da bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim.

Senin sevdiğin etiket tasarımları neler?

Yorumlara yazar mısın?

Sağlık & Sevgiyle

Yorum yok

Bir Yorum Yap