MMG BAĞCILIK – UBY ÜYESİ

MMG Şarapçılığın kurucusu Prof. Dr. Emre Metin Güner.

İzmir yönünden Seferihisar‘a giderken Gödence kavşağından sola dönüyorsunuz ve tepeye doğru tatlı bir yamaçtan yukarı çıkmaya başlıyorsunuz, Urla sınırları içinde kalan MMG şarapçılığın yeri ana yoldan 2-3 km sonra sağda yer alıyor.

MMG Şarapçılık ismi Metin Beyin kızı, oğlu ve eşinin isimlerinin baş harfinden oluşuyor.  Markalarının ilham kaynağı da baldan yapılan ilk şarap Met (Mead).

Prof. Dr. Metin Güner’in 2002 yıllarında hobi olarak başlayan şarap tutkusu, tüm aile bireylerinin destek olmasıyla kurumsallaşıp bugünlere geliyor. MMG Şarapçılık, Urla Bağ yolundaki pek çok kardeş işletme gibi aile şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Bağın işlenmesi ve şarap üretim süreçlerinde Metin Beyin kızı Meltem Atalay Hanım ve oğlu Mert Güner ile birlikte çalışıyorlar. Geleneksel üretim yöntemleriyle senede yaklaşık 15-20 bin şişe üretim yapıyorlar.  

MMG şarapçılığın diğer şaraphanelerden en büyük farkı ise tüm üzümler gece hasadı ile toplanıyor. Elle toplanıp, 10 kg ‘lık kasalarla şaraphaneye taşınan üzümler şaraphane ile bağ iç içe olduğundan hiç vakit kaybedilmeden işlenebiliyorlar.

İşletmede preslemeden aktarmaya tüm süreçler hem geleneksel yöntemlerle, hem de elle yapılıyor. Şişeleme, etiketleme ve paketleme de tamamen insan gücüyle yapıldığı için de oldukça el emeği gerektiriyor.

Üzüm çeşitleri arasında hem yerli hem yabancı çeşitlere yer veriyorlar. Bornova Misketi, Kara Misketi, Mourvedre, Syrah, Cabernet Sauvignon ve Merlot üretim yaptıkları üzüm çeşitleri. 2019 rekoltesi olarak Chardonnay ve Viognier de beyaz üzüm çeşitleri arasında bulunuyor.

Paylaşmak ister misiniz?
Yorum yok

Bir Yorum Yap