Şarap Notları

BLOG

Hadi gelin zamanda bir yolculuğa çıkalım. Dünyanın ilk yaratıldığı veya oluştuğu zamanlara dönelim. Henüz insanlar ve dinozorlar bile ortalıkta yokken neler oluyordu dünyamızda ve asma bitkisi aslında ...

- “Sadece korkaklar yönlerini kapıya dönerek oturur, güvensizlikle takip ederler gireni, çıkanı” - Nereden çıktı bu laf? - Şu kapıdan….. - kim demiş bunu? - Hatırlamıyorum. Hem kimin ne dediğinin ne önemi var?...

Yine çok yalnızım , senden sonra hep olduğu gibi . Uçsuz bucaksız bir çölde yolunu kaybetmiş bir yolcu gibiyim . Seni ne vakit özlesem sevdiğin şarkıları dinliyor , sevdiğin yazarları okuyorum . Yetmiyor doldurmaya boşluğunu , bu boşluk ruhumun merkezinde her şeyi yutuyor sana...

Biodinamik bağcılığın ne olduğunu tanımlamadan önce Biodinamik tarım nedir diye sormak belki daha doğru olacak. Biodinamik tarım temelde ziraate, bahçeciliğe, gıda üretimine ve beslenmeye spritiuel, etik, ekolojik bir yaklaşımdır....

Herkes kendi hikayesini yazmalı diyordu , çok uzun yolculuktan sonra biraz sarsılmış bir şekilde ayak bastı toprak parçasına . Yağmur sağanak halinde yağıyordu . Karşıda o bekliyordu işte , tüm sevecenliği ve gülümsemesi ile . Sıcacık bir merhaba ve sarılmanın ardında iki yabancı gibi bir...

2004 yılında itibaren şarap sektöründe farklı görevler üstlenmiş bir gıda yüksek mühendisi olarak ŞARAP NOTLARI bloğunda; Şarap hakkında hiçbir fikri ve bilgisi olmayan ama merak eden ve nereden başlayacağını bilemeyenler için; HAFİF GÖVDELİ YAZILAR Okumaya, araştırmaya öğrenmeye...

– Temel Düzey / Hafif Gövdeli Şarap severlerin aklına takılan temel bazı soruları cevaplayabilmek adına hafif gövdeli yazılar kaleme almak istedim.  İlk soru: Şarap şişesi etiketi üzerinde gördüğümüz Kalecik Karası, Öküzgözü, Merlot, Chardonnay isimleri üzüm türü mü yoksa üzüm çeşidi midir?...

Yol Almanın adabıdır; önce menzil; varılacak yer, belirlenir, sonra da menzile ulaşmak için alternatif rotalar. Alternatif rotalar arasından en kısa, en zahmetsiz, tercihen en keyiflisi tutulur. Yıllar önce, emek emek çalışıp okumaya hak kazandığım...

Biliyor muydunuz? Kalecik Karası üzümünün ana yurdu Ankara, Kalecik Kasabası‘dır. Ancak bugün Denizli ve Kapadokya civarında da bulunuyor. Özellikleri: Genellikle açık renkli, düşük tanenli ve orta/yüksek asitli şaraplar. Pamuk şekeri kokusu. kırmızı kiraz, ahududu ve çilek aromaları....

Şarapla yemek uyumu dediğimizde aslında bunun çok zor ve karmaşık olduğundan endişelenir ve bazen denemekten bile vazgeçeriz. Sadece peynir, kraker, şarküteri ürünleri ve çerezlerle bile tüketilebileceğiniz bir içecek aslında şarap… Ben şarabı öğrenme yolculuğumda kararında olarak denemeye açık olmaya...