Şarap Notları

BLOG

Günler birbirine benziyor.. Her şey biraz kokusunu yitirdi sanki. Eskiden günlerin bir kokusu vardı. Pazartesi günü kaşarlı tost gibi kokardı, salı günü evimizin yakınındaki salı pazarı gibi. Ben en çok cuma gününün kokusunu severdim. Artık günler kokmuyor birbirinin aynısı tekdüzelikle ilerliyor. ...

Sıcak Şarap Tarifi Şekeri ve tüm baharatları (küçük hindistan cevizi hariç) büyük, kalın tabanlı bir...

Bu pandemi en çok yalnızları vurdu. O minicik virüs, dünyanın her yerinde insanları evlerine tıkıp, kendi mikro evrenlerinde yaşamaya itti. Evi insanın kalesidir mantığı ile, hendeklere su salınıp ağır makaralı köprüler kaldırıldı,...

Mozaik Şarapçılığın kurucuları sevgili Ali Emin ve eşi Melis Kurtel Emin. Mozaik Şarapçılığın yaklaşık 150 dönüm olan bağları 2006 yılında kuruluyor. Bağlarındaki üzüm çeşitleri çok ender görülen çeşitler olduğu için Urla’daki üreticiler içinde üzüm çeşidi olarak en farklı olan Mozaik Şarapçılık....

Benim adım Chardonnay, beyaz bir üzüm çeşidiyim. Fransa’nın Burgonya bölgesinden geliyor ve tüm dünyaya yayılıyorum. Dünya üzerinde dikilmiş tüm şaraplık üzüm çeşitleri arasında beşinci...

Ayda Şarapçılık ve Bağcılığın sahipleri sevgili Ayda ve Uğur Kalelioğlu çifti.Ayda Şarapçılık ve Bağcılık İzmir’den Seferihisar’a doğru giderken Urla Bademler kavşağından sola Gödence yoluna döndükten 12 - 13 km sonra karşınıza çıkıyor. Eğer bu yoldan daha önce hiç geçmediyseniz, bir ara acaba kayıp mı oldum...

Kaç yıl geçti aradan bilmiyorum. Bu hikâye üniversite kantininde bir şiirle başladı. Çok soğuk ve sıkıcı bir Ankara sabahında bundan bilmem kaç yıl önce masanın birinde usulca oturuyordu, Onu gördüğüm an, bambaşka hallerde bambaşka zamanda bakıyordum ama...

MMG Şarapçılığın kurucusu Prof. Dr. Emre Metin Güner. İzmir yönünden Seferihisar‘a giderken Gödence kavşağından sola dönüyorsunuz ve tepeye doğru tatlı bir yamaçtan yukarı çıkmaya başlıyorsunuz, Urla sınırları içinde kalan MMG şarapçılığın yeri ...

Zaman acımasız. Kurşun yarası gibi, vurulmanın sıcağı ile hissettirmiyor etkisini önce, soğudukça daha bir derinden işliyor. Acıdıkça seviyor insan yarasını ve sanırım geçmiş gelecekten daha garanti olduğu için bir de daha kıymetli oluyor....

Eylül ayı sonunda Urlice Şarapçılığı ziyaret etme  fırsatım oldu. Kurucularından biri olan  Reha Bey de vakit ayırdı ve işletme ile ilgili çok keyifli bir sohbet yaptık. O sohbetten kalanları da sizlerle paylaşmak istiyorum. Blog yazılarını tadı damağınızda kalan şaraplar eşliğinde okumanızı öneririm...